sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Älynväläyksiä

Aamulla "pomo" päätti tuulettaa. Yksi vieras kysäisi suunnilleen ensi töikseen, että miten ilmanvaihto pelaa täällä ylhäällä. Vainoharhainen "pomo" päätteli, että kyseessä oli salakavala vihje siitä, että meillä on tunkkaista. Joten nykyisin meillä tuuletellaan. Tänä aamuna "pomo" myös kantoi kaikki sänkyvaatteet parvekkeelle. Tuskin sai selkänsä käännettyä, kun ulkona alkoi sataa.

 

Aika tiheään tuli jotain lumentapaista, joten eipä ne sänkyvaatteet pitkään siellä ulkona viihtyneet. "Pomohan" osti uuden kapeamman sängyn ja vaihtoi myös peiton pienempään. Niinpä kaikki lakanat ovat liian isoja. "Pomo" ajatteli, ettei nyt uusia kannata ostaa, kun kerran entiset pelittävät vielä hyvin. Onhan ne kulahtaneita, mutta kuka niistä yöllä tuijottelee. Niinpä kahdesta isosta pussilakanasta poistettiin kaitaleet ja saatiin kaksi sopivaa lakanaa. Poistettuja kaitaleita "pomo" käänteli käsissään, kun sen on niin vaikea heittää mitään pois. Ja silloin sille tuli outo älynväläys.


Ne kaisteleet ommeltiin yhteen, pujotettiin petauspatja sisään ja meillä on uusi värikäs aluslakana! "Pomo" on jo aiemminkin päättänyt tehdä myös petarille pussilakanoita, kun se on niin levoton nukkuja. Se kyllä väittää, että minä aina petaan lakanat ryttyyn, mutta  itse se pyörii ja hyörii. No, nyt on sitten tällainen. Ei tuo sauma keskellä tunnu pahalta. Koko petarin voi sitten kääntää, kun tekee mieli puhdasta aluslakanaa.  Ja käännetään ja käännetään ja... Harveneekohan meillä pyykkipäivät?



2 kommenttia:

  1. Fiksu tyttö tuo sinun Pomosi. Meillä lentää kamaa roskiin ihan surutta, usein sellaistakin, jonka menetystä sitten kadutaan muutama viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin välillä kaivataan sitä, mikä juuri oli todettu joutavaksi.

      Poista