sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kiurunlaulua räntäsateessa

"Pomolla" oli huono aamu, mutta se totesi vain, että "hyvä kun sataa räntää, sopii tunnelmaan" ja jatkoi itsensä surkuttelua. Se kuvittelee olevansa sairaskin. Onneksi meikäpoika on terve ja virkeä.


Eikä se räntäsadekaan mikään huono juttu ole. Lumet sulavat vauhdilla ...ja koirankakat tulevat esiin :DDD... Odotamme innolla, milloin jokakeväinen keskustelu purskahtaa täysillä käyntiin.


"Pomo" setvi aikansa kuvia kunnes totesi, ettei ne millään mahdu mihinkään, joten mentiin ulos. Tervaleppäkorpi on veden vallassa ja lumi upottaa kaikkialla. Hiihtäjiä kyllä nähtiin tänäänkin. Hiihtäjät ja pilkkijät ovat oikeita talven sankareita, jotka eivät hevillä lannistu minkään kevään henkäyksen edessä. Kunnioitettavaa sitkeyttä. Minä jätän nuo hanget nyt oman onnensa nojaan.


Meri oli vielä osittain jäässä, mutta ei me nyt niitä pilkkijöitä nähty. Joutsenaura lensi ylitse niin matalalta, että siipien suhina sai minutkin katselemaan taivaalle. "Pomo" vaihteeksi vain nautiskeli eikä yrittänyt kuvata. Sen  kuvausinto aina vähän hellittää sen jälkeen, kun se on yrittänyt järjestellä vanhoja kuviaan.


Viikin pelloilla oli väkeä kuin Mannerheimintiellä ruuhka-aikaan. Suurimmalla osalla oli kiikarit. Oli "pomollakin", mutta se piti ne taskussa piilossa, kun kaikki näkyvät oli helppo tunnistaa. Suurin ilo oli tietenkin tämän vuoden ekat kiurut, jotka lauloivat kevätlaulua antamatta harmaan sään masentaa itseään. Hanhet ja töyhtöhyypät ovat myös saapuneet, joten me optimistit asetumme odottamaan kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti