lauantai 14. kesäkuuta 2014

Siivoilua


Oli hieno aamu ja tehtiin ihan kunnon lenkki. Niin aikaisin oltiin liikkeellä, että sain olla irti. Silloin, kun muita ei ole liikkeellä, saan viilettää vapaana. Siitä min tykkään.


Oli tarkoitus mennä vieläkin pitemmälle kävelylle päivällä, mutta esteitä kertyi tielle. "Pomolla" oli pyykkitupa varattuna ja se menikin sinne. Joskus, tai aika usein, se ei viitsi vaan peruu koko jutun. Nyt ei perunut vaan pesi kolme kassillista pyykkiä. Itsepähän likaa niin paljon. Ei täällä muiden vaatteita pestä. No, pari tassupyyhettä meni siinä samalla.

Pyykin jälkeen "pomoon" iski siivousvimma. Sai kylppärin siivotuksi ja makkarinkin melkein kokonaan. Muissa huoneissa on kaaos. "Pomo" siirtää siivotessaan kaikenlaisia tavarapinoja edellään seuraavaan huoneeseen. Toivotaan, että saa huomenna ne loput kuntoon. Edes jonkinlaiseen.


Siivouspuuskan jälkeen "pomo" ei sitten tietenkään jaksanut kuin pikkulenkille. Se on aika huonossa hapessa nykyisin. Mutta älkää kertoko kenellekään. "Pomo" tykkää esittää kuolematonta.

2 kommenttia:

  1. Palvelijatar muistelee kaiholla aikaa, jolloin meillä kävi siivooja joka toinen viikko. Nyt Se lääppii huushollia itse pakon edessä pitkin hampain, mutta ei ole ajatellut ottaa ketään hoitamaan hommaa. Isännän sairastaessa Palvelijatarkin oli sen verran väsynyt, että Isäntä hommasi siivoojan. Sotkisi vähemmän niin olisi itselläänkin helpompaa. Minä en ymmärrä noita ihmisten kotkotuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivooja tekis hyvää. Ennen "pomo" konttasi nurkissa hammasharjan kanssa, nyt lähinnä keskilattioita siivoaa. Nurkat jäävät "pyöreiksi". Jos olisi siivooja, se varmaan käyttäisi hammasharjaa nurkkiin.

      Poista