lauantai 6. heinäkuuta 2013

Toiveet toteutuvat


Aamu sujui kovin rauhallisesti, sillä "pomon" eläkeviikot, peräti kuusi tällä kertaa. alkoivat. Nyt ei hötkyillä.


Aamulenkillä käytiin. "Pomo" otti läähätyskuvan, kun me kuullaan niin usein kyselyjä kuumuudesta. Minä kuljen suu auki aina, kun lämpömittari näyttää yli kymmenen astetta. Hikoileehan "pomokin" hyvin helposti ja koko ajan. Ehkä se on meillä perinnöllistä.


"Pomo" on jo pitemmän aikaa kaipaillut sadetta. Rikkaruohot palsatalla ovat muka henkihieverissä. Sadetta lupaillaan mutta ei tule. Niinpä "pomo" päätti turvautua perinteiseen kikkaan eli ikkunanpesuun, koska aina, kun ikkunat pestään, tulee kaatosade, joka hetkessä saa pestyt ikkunat näyttämään siltä kuin niihin ei olisi ikinä koskettu.  Meillähän tuo ikkunanpesu ei suinkaan ole niitä yksinkertaisimpia  juttuja. Meillä on kolminkertaiset ikkunat siten, että vanhojen ikkunoiden taakse on vain lisätty yksi ruutu. Se tietää kuusi pestävää pintaa per ikkuna.


Meillä on myös tämä koomisesti ylöspäin avautuva ikkuna, josa ei ole minkäänlaista aukipitomekanismia. "Pomo" joka kerta miettii, mitenköhän tämä on suunniteltu pestäväksi.


Kaiken muun vaivan lisäksi meillä on joka ikkunan välissä norsuja, joista pitää tietenkin pyyhkiä pölyt ikkunanpesun yhteydessä.


  "Pomo" pesi hankalan ikkunan. Tuli muutama pisara, mutta ei sadetta. "Pomo" sanoi, että hän pesee vielä yhden ikkuan ja sitten mennään lenkille. Minä menin nojatuoliin odottelemaan. Pääsen tähän harvoin, sillä tämä on "pomon" paikka.

"Pomo" pesi ikkunan ja puki juoksuvaatteet ylleen. Mentiin ulos. Eipä oltu pitkälle päästy, kunjyrähti. Minä suuntasin tietenkin heti kotiin.



Ihan hyvä, että suuntasin, sillä taivaanrannassa oli mahtava ukkospilvi.


Kohta siis satoi. Siinä meni pestyt ikkunat sillä meillä sade likaa kaiken.


Ja sadetta riitti, kaatosadetta. Vettä lainehti kaikkialla ja lisää tuli.


Naapuri toi muutamia paprikan ja chilin taimia. Mentiin viemään ne kasvimaalle. "Pomo" puki taas lenkkivaattet, ettö juostaan samalla. Tuskin oli palstalle päästy, kun joku taas väänsi vesihanan täysille. "Pomo" yritti selittää, että kiito, kiitos, jos riittää. Mutta ei kukaan kuunnellut. Vettä vain tuli ja tuli. Huomenna pitäis vielä pestä ikkunoita, mutta voi olla, ettei "pomo" uskalla riskeerata. Ainakin "pomo" lupasi, ettei vähään aikaan toivo sateita.


Illalla oli sitten sateenkaari

2 kommenttia:

  1. Pidä nyt se Pomo kaukana ikkunanpesusta, yksi sadepäivä viikossa riittää. Upea sateenkaari! Läähätyskuva ja nojatuolikuva on taas ihan kymppejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesi se ikkunan, mutta ei ole vieläkään satanut :)

      Poista