keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Sadonkorjuupäivä

Kylmää oli yöllä ollut. Nurmikko oli jäässä tuolla alhaalla. "Pomo" ajatteli kuitenkin velvollisuudentuntoisesti lähteä katsomaan, olisko kasvimaalla vielä jotain. Arvatkaa ilahtuiko se, kun kesäkurpitsatkin olivat vielä kunnossa ;) Nyt se kiroilee, että mihin ne viisi jättikokoista vielä saadaan mahtumaan, kun joka paikka on ennestään täynnä kesäkurpitsasäilykkeitä ja ruokia.

 

Oli siellä vielä porkkanoitakin, isoja. Näitä pieniä minä sain rauhassa kannella. Isot "pomo" kantoi kotiin.

 

Härkäpavuista "pomo" huoli vain ne pavut sieltä sisältä, joten minä piilottelin maahan kaikki tyhjät kuoret. Siinä riitti touhua. "Pomo" varoitteli minua syömästä niitä, sillä raa'at pavut ovat kuulemma myrkyllisiä. Niinpä "pomo" keittikin ne pavut kotona ja yritti tunkea pakastimeen. Pakastimeen meni myös keitettyäheinää, josta osa oli punaista, osa keltaista ja osa vihreää. Kun ihmettelin, että miksi pakastaa noin pahanmakuista heinää, kun parempaakin olisi saatavilla, "pomo" kertoi, että se on mangoldia. Kuvitteleekohan se, että hieno nimi tekee heinästä parempaa. Kaikenlisäksi se pitää keittää eli "ryöpätä", jotta vaaralliset aineet vähenevät. Olisko tämä "pomon" uusi dieetti, pahanmakuista, myrkyllistä heinää?


Punajuuria vielä kaivettiin mukaan, tai siis "pomo" kaivoi. Minä tarkkailin mahdollisia vaaratekijöitä.

Päivästä kehkeytyi kaunis. No, pieniä sateenryöpsähdyksiä välillä, mutta eipä niistä haittaa, kun oleiltiin lähinnä sisätiloissa kuten yleensäkin kauniina päivinä. Lenkit tehtiin kuivassa säässä. Illalla "pomo" kävi vielä kirjastossa neulomassa. Siellä oli Novellikoukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti