keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Siivoustako?

Tämä päivä oli varattu kotitöille. Heti aamusta oli pyykkitupa. "Pomo" ei herännyt ajoissa, joten pyykkääminen jäi. No, siivottava on, kun viikonloppuna tulee yövieraita. Mutta ensin tietenkin aamulenkki ja sen jälkeen vähän ruokaa ja posteja ja sellaista. Sitten siivoamaan. Ennen siivouksen aloittamista piti saada yksi 'aarrekartta' valmiiksi, jotta voi sitten siivota nekin tarvikkeet pois. Tuli se valmiiksi, joten siivoamaan voisi ruveta. Mutta toisaalta aurinko paistaa, joten eiköhän kannattaisi lähteä päivälenkille valoisaan aikaan. Sen jälkeen voi sitten koko illan siivota.


Lähdettiin siis lenkille.


Mentiin vaihteeksi toiseen suuntaan kuin yleensä. Ei olisi kannattanut. Siilitien liikennejärjestelyt ovat kaoottiset.


Päästiin kuitenkin läpi. Päädyttiin Roihuvuoreen. Tässä kohti ei olekaan koskaan oltu. Ihan outuoa seutua.Yhdessä koirapuistossakin käytiin, mutta siellä oli yli-innokas kakara, joka koko ajan roikkui leukapielissäni. Lähdettiin pois.


Rantaan oli tarkoitus päästä ja tämähän näytti toiveikkaalta, paljon veneitä, tosin kuivalla maalla.


Löydettiin ranta.


Sitten vain miettimään, mihin suuntaan jatkettaisiin, kun portaat loppuivat kesken kaiken.


Mutta eipä sitä niin vain jatketakaan, kun kaikkialla on yksityisalueita ja pääsy kielletty -kylttejä. Tyhmää. Ajateltiin, että pitäkööt tunkkinsa ja päätettiin lähteä kotia kohti. Mutta ei sekään ollut niin yksinkertaista, kun kaikki tiet päättyivät niihin yksityisalueisiin. Lopulta "pomolla" kilahti ja se oikaisi jonkun takapihan kautta jollekin polulle.


Polulta alkoi pitkospuureitti. Pakkohan meidän oli sille mennä.


Ja kappas, taas oltiin veden äärellä.


Tämä taitaakin olla se kuuluisa kanava ja tuossako on se silta, jonka pieleen yksi vene silloin kerran ajoi. Kaunista täällä ainakin on.


Etsiydyttiin sitten kotia kohti kierrellen ikäviä autoteitä. Onneksi välillä oli tällaisia herkullisen vihreitä ruohikoita.


Kotitienoille kun päästiin, oltiin aika uupuneita molemmat. Syötiin ja levättiin. "Pomo" totesi, ettei ehdi kirjastoon neulomaan, joten neuloo sitten kotona. Siivotaan joku toinen päivä. Viimeistään lauantaiaamuna "pomo" taas vetää sellaisen pikasiivouksen, jotta näyttäisi edes jotenkin asuttavalta.

"Pomo" väittää, että minä kuorsasin sohvalla nukkuessani. Pyh! Itse varmaan kohta kuorsaa nojatuolissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti