maanantai 24. joulukuuta 2012

Aattoilta pitkällä jo on

 
"Lumi on jo peittänyt pasteijat parvekkeella" lauleskeltiin herätessä. "Pomolla" on monia omituisia tapoja. Yksi on tuo pasteijoiden teko. Se tekee ensin täytteen, sulattaa torttutaikinan, kaaviloi, leikkaa neliöitä, täyttää, kääntää, liimaa vedellä, täydentää liimauksen haarukalla eli siis tähän asti toimii kuten normaalitkin pasteijantekijät. Mutta tämän jälkeen "pomo" pakastaa tekeleet ja paistaa ne vasta seuraavana päivänä eli yksien pasteijoiden teko vie ainakin kaksi päivää, joskus kolme, jos täyte tehdään päivää etukäteen. Nyt on talvi, joten eilen illalla "pomo" säilöi pasteijat parvekkeelle odottamaan aamua ja paistamista. Yöllä alkoi sataa lunta ja pasteijoiden päällä oli kinos. Mutta ei hätää. Kinos oli liinalla, joka peitti pasteijapellit ja pasteijat olivat vain kiltisti jäässä.


Lumisade jatkui ja jatkui. Minä nukuin, mutta "pomo" herkutteli. Jouluna ihmiset mässäävät ihan urakalla ja monilla on joku erikoissuosikki jouluruuissa. Onkohan kenelläkään sama kuin "pomolla", nimittäin riisipuuro? Sitä se aamulla mässäsi.

 



Aamulenkki tehtiin ja sitten "pomo" meni Ennin ja Ellen kotiin lahjoja jakamaan.


En tiedä, onko tuo se joulupukki, vai mikä, outo tyyppi joka tapauksessa.



"Pomo" kotiutui hyvissä ajoin ja vei minut pitkälle lenkille. Tämä on meidän joulutraditio, mukava sellainen ja tänään erityisen mukava säänkin suhteen.

Kevyttä pakkaslunta sateli hiljakseen ja lämpötila oli tosi miellyttävä, kun ei tuullut.

Joku pukki oli meilläkin käynyt ja tuonut lahjoja minullekin, koska olen ollut kiltti.

Apina se on.


Täällä on jotain syötävää.
Ne onkin vielä kaivettava esiin. Lepään hieman ja kerään voimia.



Ja ei kun syömään!

Hyvää Joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti