maanantai 31. joulukuuta 2012

Uuden vuoden aatto

Yöllä kahden jälkeen käytiin ulkona. Minä en uskaltanut mennä hissiltä eteenpäin, joten "pomo" kantoi minut ulos. Raketteja ei ammuttu, mutta tappelevien ihmisten huudot vähän hermostuttivat. Lunta oli vähän satanut, mutta aika lämmintä oli silti. Pikapikaa kävin kakalla ja sitten täyttä vauhtia ulos.


Aamulla lähdettiin ennen auringonnousua ulos. Silloin menin ihan kiltisti ulos asti ja innolla eteenpäin.


Oli mukavaa märkää lunta, sillä vettä satoi melkein koko lenkin ajan. Oli mukavaa kieriskellä lumessa.


Aamulenkki oli pitkä ja rauhallinen. Käytiin molemmissa tyhjissä koirapuistoissakin. Meidän koirapuiston vesilammikkonurkkaus on nyt erotettu pikkukoirille.


Puolenpäivän jälkeen lähdettiin uudelle lenkille, kun oli edelleen rauhallista. Sekin oli pitkä lenkki. Koirapuistossa oli paljon koiria isojen puolella, Sinne mekin mentiin. Välillä paukahtikin, mutta unohdin sen, kun hengailin muiden kanssa. Mutta sitten tuli pari uutta pamausta ja pakko oli päästä kotiin.



Vaikka enimmäkseen satoi, oli välillä kirkasta taivastakin.

Nyt on viimeisestä ulkoiluyrityksestä kuutisen tuntia. Sekin oli pelkkä yritys, sillä täällä alettiin ampua raketteja kaksi tuntia ennen virallista aikaa. Käytiin siis vain kääntymässä. Siitä lähtien on ollut koko ajan tauoton pauke. Välillä niin kova, että rauhoittavista huolimatta on hermostuttanut. Tämä on todella huono paikka, kun tänne kuuluu ja näkyy raketit suunnilleen koko kaupungista. Tosin nyt ei näy, kun ikkunoiden edessä on verhot. Minä olen viettänyt illan vessan nurkassa. Otin toisenkin rauhoittavan, kun ryske vielä yltyy. Mennään varmaan kohta nukkumaan ja yritetään aamuyöstä ulos. Kyllähän minä yli kaksitoista tuntia kestän. Mutta olen minä onnellinen, kunhan tämä vuosi on saatu vaihdetuksi.

2 kommenttia:

  1. Minä tuolla omassa blogissani vastaan kommenttiisi ja vähän ruinaan sulta apua mömmöjen suhteen ; ) Kuule, nyt on paukuttelut taas vähän aikaa historiaa. Äläkä yhtään välitä, jos vähän tuppaa pelottamaan. Joku viisashan on sanonut, että uhkarohkeus on silkkaa tyhmyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Párek rohkaisusta. "Pomo" vähän uhkailee, että meillä rupeaa päivittäin paukkumaan. Sillä on sellainen ilotulituscd, jonka se on unohtanut, mutta kaivaa kuulemma sen esille. Teille sinne voimia!

      Poista