perjantai 14. joulukuuta 2012

Syödäkö vai ei

"Pomo" se heräilee aina vain aiemmin ja aiemmin. Yleensähän ne nukkuu talvisin aivan holtittomasti, joten vaikuttaa oudolta. Oliskohan siltä mennyt vuodenajat sekaisin.


Mutta  aamutoimet tuli hoidetuksi. Minulta tuo jalannosto sujuu missä vain aina yhtä mallikkaasti.


Taivas oli yllättävän vaalea verrattuna aiempiin aamuihin. Ei satanut.


Ja eikös tuolla taustalla näytä olevan jotain auringonnousun kaltaista. 


No, älkää pelätkö. Ei täällä sen kummempia auringonhehkuja päivän mittaan näkynyt. Ei kyllä satanutkaan vaan aika tasaisen harmaata oli edelleen. "Pomo" kävi tuhlaamassa rahaa kaupoilla ja sitten levitti ympärilleen sekasortoa,  jota se kutsuu siivoamiseksi.


Iltalenkillä käytiin taas postissa. "Pomo" ei hirveästi ihastunut, kun kotiin tuli ilmoitus, että tämä posti oli vain kokeilu ja jatkossa pitää mennä kauemmas. Minun kannaltahan se on hyvä. Ei tartte istuskella lipputangon vieressä.

Ja kaikkien iloksi voin kertoa, että elämä on taas asettunut aloilleen. Sataa lunta! Viimeisellä lenkillä pyrytti jo ihan kunnolla. "Pomo" putsasi parvekkeelta lumet pesuvadin kanssa päivällä. (On meillä sellainen lasten lumilapiokin, mutta kukaan ei tiedä missä ...ainakin on joskus ollut...) Mutta lumet siis kaavittiin pois tänään. Nyt kinokset ovat palanneet parvekkeellekin.

Ai tuo otsikko. No, kun minä olen tässä muutaman päivän syönyt Herkkiksen herkkuruokaa, jota "pomo" tarjoilee minulle, mutta ei Herkkikselle, niin ei viitsisi millään syödä pelkkää nappulaa. No, mitä nyt vielä? Herkku vai? Sehän on tietenkin tartarpihvi! Mutta ei taida tänään olla tarjolla. Pitää mennä tyhjin vatsoin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti