perjantai 12. lokakuuta 2012

F,E,Sillanpään puisto

18. F. E. Sillanpään talo ja puisto

Ilvestie 4:ssä asui vuodesta 1950 Suomen toistaiseksi ainoa kirjallisuuden Nobelin palkinnon saaja F. E. Sillanpää (1888–1964). Talo on edelleen suvun hallussa. Korttelipuisto nimettiin kirjailijan mukaan virallisesti 1996. Se on pääosin luonnonmukainen mäntyvaltainen, mukana nuorempia lehtipuita ja pähkinäpensaita. Keskellä paljas kallioalue ja länsipuolella pieni aukio penkkeineen.
Pitäkää tämä muistissa. Sillä ensin oli kuitenkin aamu.

 Normaali ylösnousu ja aika lyhyt lenkki.
 Tutkimista tienvieristä

ja metsiköistä,
löytöjä, kuten tämä piilotettava omena

ja lisää omenoita.

Aanulenkki jäi kovin lyhyeksi, koska "pomon"  piti päästä shoppailemaan. Nyt on kumpparit ja lahjat hankittu.

Iltapäivälenkki tehtiin omakotitaloalueelle tarkoituksena vähän kuikuilla pihoja. Pihojakin löydettiin, mutta myös jotain muuta.
"Pomo"on asunut tällä alueella yli 30 vuotta, eikä ole ikinä tiennyt, näitä juttuja, mutta sujuvasti selitti hölmöyttään.  Eihän sitä voi aina kaikkea tietää,.mutta nyt vain diashow käyntiin










Vaaniva kummitus tienvieressä.


Siilitien metris ylhäältä.
Ja tietenkin taivaat.


 

2 kommenttia:

  1. Mahtavat kiipeilymaastot sulla. Minä ihmettelen miten Palvelijatar on tullut hirveän kankeaksi ja kömpelöksi parissa vuodessa. Me ei juurikaan nykyisin kallioilla kiipeillä,kun Sitä huimaa ja koipeen sattuu ym. ym.
    Se ihastelee teidän kuvia ja taivaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastoissa ei vikaa, mutta "pomon" oikeinkirjoitus aina mättää. Ikävää, että Palvelijattaren jalat temppuilee. Noilla kaksijalkaisilla on se ongelma, että ne tarttee aina molemmat kunnossa. Meillä voi yksi olla poissa käytöstä ja matka jatkuu

      Poista