torstai 13. syyskuuta 2012

Kameran vaihto päivä

Aamulla oltiinkin aikaisin liikkeellä, sillä "pomo" heräsi taas neljän maissa. Ei nyt ihan heti ulos lähdetty, mutta kovin oli hiljaista, kun päästiin matkaan.  Aurinko nousi taas hempeälle taivaalle.


Meillä ei usvaa ollut, mutta "pomon" työmatkan varrella oli kuulemma aivan unenomaisia näkyjä. Onhan tämä ihan ok työmatkamaisema.
Päivälläkin käytiin lenkillä, mutta "pomolla" ei ollut kameraa mukana. Iltalenkillä sitten otettiin jokunen kuva. Tässä minä teeskentelen kiipeäväni pystysuoraa kalliota. Tätä kuvaa ottaessaan "pomo" kiljui, ettei tartte vetää. Pakkohan se on, jos on narulla kiinni jossain hidasteessa. Se on kuulkaa syksy, kun lehdet tippuu puista.

Tässä kohtaa vaihtuu kamera. "Pomo" suhtautuu hyvin kriittisesti uuteen mustaan kameraansa. "Pomo" on uskollinen entiselle, mutta vaihtaa silti uuteen, koska entinen on vähän rikki. Mutta ei ole "pomo" tyytyväinen. Yrittää kuitenkin tutustua. Se on niin äänekäskin se uusi. Jokainen rutina pitää tuoda esille. Jossain on varmaan hiljennysnappula. Sen etsiminen on nyt ensisijaista. Seuraavaksi pitää saada lisää nopeutta. Ei sitä otettua kuvaa tarvitse jäädä näyttämään. Säätönappuloita peliin! Mutta odotellessa joku kuva.

 

Ensin tietenkin minä ja taivaat. Sama selitys kuin viimeksikin. Nyt vain useampia kuvia vertailun vuoksi. Tää on aika hyvä. Vai?

 

Ja sitten niitä taivaita.
Zoomi on vähän isompi.

 

Kolme väriä sama taivas.
Tällä kameralla nyt kuitenkin jatketaan

4 kommenttia:

  1. Onnea uudelle kameralle. Tervetuloa joukkoon Mûmak: minä saan jatkuvasti kuulla marinoita uuden kameran puutteista ja hankaluuksista. Palvelijatteren paras kamera on edelleen Power Shot, se vain on vähän kaltoin kohdeltu ja kronklaa. Uusin on Nikon J1, joka oli tähdellinen virheostos. Liian iso koko, liian heikko zoomi ja ei yhtään niin tarkka liikkuvan kuvan ottaja kuin lupailevat mainoksissa. Säädöt hankalat ja muutenkin käsittämätön menu. Hah, onpa hienoa olla koira. Ei tarvitse vempainten kanssa tapella ja kiroilla.

    VastaaPoista
  2. "Pomolla" on vahva muutosvastarinta kaikkeen. Kyllä se taas taipuu tämän kameran puoleen, kunhan vähän ensin kiukuttelee. Tuo PowerShot on ihan huippukamera. Kyllä "pomokin" on sellaista kuolannut, mutta päätti tyytyä halvempaan Ixukseen. Toiveissa on jonain päivänä järkkäri :) Nyt "pomo" harjoittelee järkkäriä varten niin, että opettelee tämän kameran hienouksia. Aiemmin ei ole yhtään viitsinyt vilkaista, mitä asetuksia kamerasta löytyisi. Luvassa lienee outoja kuvia :O

    VastaaPoista
  3. Ixus on kivankokoinen ja hyvä kamera. Eikös se saanut ihan hyvät pisteet vertailuissakin. Palvelijatar lankesi viimeksi mainoksen uhriksi Nikon J ykkösen kanssa. Oppia ikä kaikki - - - paitsi, että palvelijattarelta taitaa loppua ikä ennen oppimista ; (

    VastaaPoista